Saturday, June 30, 2007

Penemuan Pakar “Virus Bangsat” di Negeri Melaka

Beberapa orang pakar perubatan tempatan telah menemui sejenis virus baru yang telah menjangkiti seorang rakyat negeri Melaka. Oleh itu virus ini mereka namakan “Virus Melaka”.

Ketua Menteri Melaka telah membantah sekeras-kerasnya penggunaan nama tersebut dan meminta penggunaan nama itu dihentikan serta merta, jika tidak Kerajaan Negeri akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak-pihak berkenaan.

Agaknya, selepas ini kalau pakar-pakar itu menjumpai pula virus baru di Putrajaya, maka ianya tentulah akan dinamakan pula “Virus Putrajaya”. Bagaimana pula kalau ianya dijumpai di kedutaan Amerika atau kedutaan Singapura. Mengikut trend yang sama tentulah ianya dinamakan “Viru USA” atau “Virus Singapura”.

Kita ingin kenal lebih dekat dengan “pakar-pakar” kesihatan ini. Bangsa apa, lulusan mana dan berasal dari negeri mana. Berapa banyak pengalaman mereka dan berapa lama R & D telah dibuat. Kalau idea untuk menamakan vuris begitu “gampang” sekali, ada baiknya ianya di namakan saja “Virus Bangsat”, sesuai dengan kebangsatan idea pakar-pakar tersebut dalam mencari nama yang sesuai.

1 comment:

Fatchul said...

Trus..... Udah coba Bikin Anti Virusnya g'?????,-
Klo Udah bs dSebarluaskan jg, itung2 amal yang akan terus mengalir coz slm Virus masih ad, Anti Virusnya jg akan terus terpakai.
Thanks......
sXan cariin cara bwt mengembalikan macros pd MS Word coz stlh kn Virus itu, saya jd susah buka MS Wordnya 'n Merepotkan sX.